Üzlet és etika

Üzlet és etika

Joomla! nap volt Budapesten

2008. október 12. - sandorjeno

Joomla Nap Budapesten!
 

Tegnap, október 11-én Joomla! nap volt Budapesten, a CEU konferencia központjában. Mintegy százan voltunk. A szervezés egész jó volt, bár szeritem egy kicsit túl volt aggódva az idő kérdése, a nap koncepciója nekem viszont nem volt világos. Mégis tanulságos volt: a konferencián ugyanis ott volt a Joomla core, azaz a Joomla fejlesztők legszűkebb stábjának 2 tagja:Wilco Jansen és Johan Janssens. Így létre jöhetett az első találkozó a CaféOpen és a Joomla Core között:)

Wilco Jansenel sikerült hosszabban is beszélnem. Wilco-val egy Joomla partneri rendszer kidolgozásáról beszéltünk ami nagyban hozzájárulhatna ahhoz, hogy itthon is világossá váljon, hogy kik azok akik tényleg profin foglalkoznak a Joomlával. Wilco arról is beszámolt, hogy hogyan működik a világ legnagyobb szoftveres projektjének a fejlesztése úgy, hogy mindenki önkéntesként dolgozik rajta, és nincs fizikai székhelye.

A találkozón 2 előadást is tartott Johan Janssens, szintén Joomla core tag. A Nooku-ról beszélt. A Nooku egy új Joomla bővítmény, amin a Joomlatools cég dolgozik. Számomra az előadás legnagyobb aha élménye az az üzleti modell volt, ahogyan a Nookut fejlesztik. A szoftver több cég és intézmény megrendelésére készül. A költségek így eloszlanak. Tehát nem egy cégnek kell nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia. A fejlesztést megelőzte az ügyfelek igényeinek nagyon részletes feltérképezése, így biztos, hogy az elkészülő termék valóban ügyfélbarát lesz. A szoftver tesztelési időszakára pedig egy partnerprogramot hoztak létre: a szoftvert különböző cégek tesztelik, akik cserében hivatalos viszonteladókká válnak. Így a fejlesztést végző csapat munkájának nagy része nem a support-ra, azaz a támogatásra megy el.

Ez az amiért számomra, mint nem programozó is rendkívül érdekes a Joomla!: az üzleti modell, amit megvalósít. Verseny és együttműködés. Értékek és tudás. Ingyenes és hozzáadott értékek.

Aki többet akar megtudni a Joomla projektről, az látogasson el ide:

Több információ  a Joomláról!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletietika.blog.hu/api/trackback/id/tr51709954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása